Pjäxor

Obs! Rabatterat pris gäller endast när du köper rullskidor samtidigt

Val av PJÄXOR

Vi rekommenderar kategorin Kombipjäxor till rullskidåkare, framför allt nybörjare. Kombipjäxor ger betydligt mer stabilitet vid rullskidåkning. Även på snö ger dessa en ökad stabilitet, vilket uppskattas i nedförsbackar.

KLASSISKA PJÄXOR 

är pjäxor som är som pjäxor "alltid har varit". De är mjuka och sköna och perfekt för klassisk rullskid- och skidåkning med sina mjuka sulor.

SKATEPJÄXOR

är pjäxor med en hårdare sula och ett lite högre vadstöd. Perfekt för skateåkning (eller stakning på klassiska rullskidor).

KOMBIPJÄXOR 

är precis som det låter: En kombination av en klassisk pjäxa och en skatepjäxa. Den har mjukheten i sulan från den klassiska pjäxan (vilket är bra när du skjuter ifrån med benen och fötterna) och så har den det extra stödet runt fotleden från skatepjäxan (som ger dig lite extra stöd med balansen på rullskidor). Kombipjäxor går utmärkt att köra Vasalopp med.

SOMMARPJÄXOR

är pjäxor som används för rullskidåkning och bör inte användas till längdskidåkning. En luftigare pjäxa som passar bra under torra och varma sommardagar, övriga dagar rekommenderas vinterpjäxor.

Bindningar

Det finns två olika bindningssytem: NNN/Prolink och SNS
Vi har lagt till länkar till passande bindningar på samtliga pjäxor.
Dina NNN-pjäxor passar inte på SNS-bindningar och tvärtom.

Läs mer under - Bindningar - Klassisk stil

 

Paketpriser 

När du köper ett par rullskidor så får du paketrabatt på ett par pjäxor (Pris vid rullskidköp). 
Observera att rabatten gäller inte pjäxor som du finner i Fyndhörnan

Rabatten gäller heller inte specialbeställda pjäxor.