LÅNGRUNDAN PÅ RULLSKIDOR


För dig som ska åka något lopp under Vasaloppsveckan är det viktigt att träna på att vara aktiv under lång tid. Därför kan det vara en god idé att köra en långrunda någon eller några gånger före loppet. 

En långrunda ska helst mätas i tid och ej distans då det viktigaste är tiden du är ute, den bör helst vara minst 2 timmar men all tid över 1 timme är givande. Ett bra pass att börja med är ett så kallat ”crosspass” där man byter gren/träningsform efter en tid in i passet. Exempel på ett crosspass kan vara 45 minuter rullskidor, 30 minuter löpning, 1 timme cykel. Här får du totalt 2 timmar och 15 minuter i ett pass utan att behöva slita längre än vad kroppen klarar av i varje gren. Här kan man även enkelt öka på den totala tiden ganska avsevärt på ett enkelt sätt genom att lägga på 5-10 minuter per gren varannan gång.

Det är viktigt att fylla på med energi under en långrunda, det kan vara allt från sportdryck till en glass. Långrundan är även perfekt att lära känna vad som händer i kroppen när man blir trött vilket kan vara skönt att känna igen när man står i spåret i Vasaloppsarenan. 

  

Tips! Planera din långrunda med hjälpen av sidan https://roadfinder.se/ passa även på att få in ett fikastopp i passet. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.