Butiken

VAD ÄR SKIKE?

Skike uttalas "skajk" eller som det stavas "skike". Det är en rullskida med luftfyllda däck (liknande små cykeldäck med slangar), som du kan åka på grusvägar och asfaltsvägar med.

Du behöver inte ha några pjäxor eller liknande, skiken har kardborreremmar som gör att du spänner fast dig med din vanliga löparsko. Skiken är ställbar (en hälrem som enkelt flyttas för att pasa in skostorleken) mellan storlek 36-46.

Du behöver (oftast) inte planera din skikerunda, med tanke på nedförsbackar, eftersom skikesen har bromsar på både höger- och vänsterskidan. Bromsen sitter kopplat till vadstödet och du bromsar genom att skjuta fram ena foten och trycka vaden neråt och lite bakåt.

För att sammanfatta: Skike är rullskidor som du kan köra on- och offroad (asfalt och grus) med. Skike har bromsar. Du behöver inte köpa några pjäxor för att köra skike. Och flera i familjen kan använda dem.

SKIKE V9 FIRE OCH SKIKE V9 TOUR

V9 FIRE har en hällyftfunktion (ledad platta) samt backspärrar (fästvalla). Med V9 FIRE kan du staka och köra skate. Det finns en modell med stora hjul (200) och en modell med "normalstora Skike-däck" (150).

V9 TOUR har ett helt fotlyft (att likna vid en skidbindning), men den kan även låsas ner till ett hällyft (rekommenderas vid skateåkning). V9 TOUR har även backspärrar. Med V9 TOUR kan du staka, köra skate, köra stakning med frånskjut och köra diagonalåkning. Det finns en modell med stora hjul (200) och en modell med "normalstora Skike-däck" (150).

TVÅ STORLEKAR PÅ HJULEN

V9-modellerna finns i två varianter: 150 med mindre hjul och 200 med större hjul. 200-varianterna lämpar sig bäst för åkning på riktigt dåligt underlag.

VÄRT ATT TÄNKA PÅ:

- Vanlig cykelpump fungerar inte till de mindre hjulen (150), se vår speciella pump i webshopen. Pumpinstruktioner finner du här. - Satsa gärna på skikestavar (one4YOU eller one4ALL), de är ställbara (för att enkelt ställa om när du växlar mellan körstilarna eller om ni är flera som delar på ett par). Skikestavarna har små trugor på som underlättar vid körning på grus, men de fungerar lika bra på asfalt. - Du kan även läsa mer samt se våra informationsfilmer under Skike

Är du osäker på vilken modell som passar dig bäst? Använd vår Guide: Välj skike modell eller ring oss så hjälper vi dig 0418-48 81 00