Butiken

Allt om Skike

SKIKE - Rullskidan med broms för både asfalt och grusvägar är lösningen på träningen fram till Vasaloppet. Här finner du det mesta som du behöver veta om skike.

VAD ÄR SKIKE?

Skike uttalas "skajk" eller som det stavas "skike", det väljer man själv. Det är en rullskida med luftfyllda däck (liknande små cykeldäck med slangar), som du kan åka på grusvägar och asfaltsvägar med.

Du behöver inte ha några pjäxor eller liknande, skiken har kardborreremmar som gör att du spänner fast dig med din vanliga löparsko. Skiken är ställbar (en hälrem som enkelt flyttas för att pasa in skostorleken) mellan storlek 36-46.

Du behöver (oftast) inte planera din skikerunda, med tanke på nedförsbackar, eftersom skikesen har bromsar på både höger- och vänsterskidan. Bromsen sitter kopplat till vadstödet och du bromsar genom att skjuta fram ena foten och trycka vaden neråt och lite bakåt.

För att sammanfatta:

- Skike är rullskidor som du kan köra on- och offroad (asfalt och grus) med - Skike har bromsar - Du behöver inte köpa några pjäxor för att köra Skike
- Flera i familjen kan använda dem

Värt att tänka på:

- Vanlig cykelpump fungerar inte, se vår speciella pump i webshopen. Pumpinstruktioner finner du här. - Satsa gärna på skikestavar (one4YOU eller one4ALL), de är ställbara (för att enkelt ställa om när du växlar mellan körstilarna eller om ni är flera som delar på ett par). Skikestavarna har små trugor på som underlättar vid körning på grus, men de fungerar lika bra på asfalt. - Du kan även läsa mer samt se våra informationsfilmer under Allt om skike

Är du osäker på vilken modell som passar dig bäst?

Ring oss så hjälper vi dig 0418-48 81 00