pjäxor

Vi rekommenderar kategorin Kombipjäxor till rullskidåkare. Kombipjäxor ger betydligt mer stabilitet vid rullskidåkning. Och då de flesta pjäxor är vinterpjäxor så kan man ha samma pjäxor till längdskidor och rullskidor. Även på snö ger kombipjäxorna en ökad stabilitet, vilket uppskattas i nedförsbackar.

Om du är en van åkare så finns en del pjäxor som väger lite mindre och ger dig det lilla extra i åkningen. Du finner dessa pjäxor här: Klassiska Elit NNN/Prolink

Kombipjäxor 

är precis som det låter: En kombination av Klassisk- och Skatepjäxa. Den har mjukheten i sulan från den klassiska pjäxan (vilket är bra när du skjuter ifrån med benen och fötterna) och så har den det extra stödet runt fotleden från skatepjäxan (som ger dig lite extra stöd med balansen på rullskidor). Kombipjäxor går utmärkt att köra Vasalopp med.

Klassiska pjäxor 

är pjäxor som är som pjäxor "alltid har varit". De är mjuka och sköna och perfekt för klassisk rullskid- och skidåkning med sina mjuka sulor.

Välj rätt storlek

Ställ dig mot en rak vägg utan golvlist med hälen kloss mot väggen. Mät i centimeter (cm) hur lång din fot är. För varje storlek finns även aktuellt cm mått angivet.

Bindningar

Det finns två olika bindningssytem: NNN/Prolink och SNS
Vi har lagt till länkar till passande bindningar på samtliga pjäxor.
Dina NNN-pjäxor passar inte på SNS-bindningar och tvärtom. Läs mer under - Bindningar - Klassisk stil

Paketpriser! 

När du köper ett par längdskidor (eller rullskidor) så får du rabatt på ett par pjäxor. 
Observera att rabatten gäller ej pjäxor som du finner i Fyndhörnan (bl a Salomon Equipe 8 Classic CF, Salomon Pro Combi Pilot, Salomon Vitane 8 Classisc CF och Salomon Escape Pilot). Rabatten gäller inte specialbeställda pjäxor.