Vinterpjäxor

Vi rekommenderar kategorin Kombipjäxor till rullskidåkare, så om du vill ha ett par pjäxor som fungerar till både rull- och längdskidor så kan det vara smart att investera i ett par Kombipjäxor (vinterpjäxor). Kombipjäxor har ett bra stöd som ger dig bra kontroll på rullskidorna, och ger även stabilitet på snö i nedförsbackar.

Om du är en van åkare så finns en del pjäxor som väger lite mindre och ger dig det lilla extra i åkningen. Du finner dessa pjäxor här: Klassiska Elit NNN/Prolink

KOMBIPJÄXOR 

är precis som det låter: En kombination av Klassisk- och Skatepjäxa. Den har mjukheten i sulan från den klassiska pjäxan (vilket är bra när du skjuter ifrån med benen och fötterna) och så har den det extra stödet runt fotleden från skatepjäxan (som ger dig lite extra stöd med balansen på rullskidor). Kombipjäxor går utmärkt att köra Vasalopp med.

KLASSISKA PJÄXOR

är pjäxor som är som pjäxor "alltid har varit". De är mjuka och sköna och perfekt för klassisk rullskid- och skidåkning med sina mjuka sulor.

SKATEPJÄXOR

är pjäxor med en hårdare sula och ett lite högre vadstöd. Perfekt för skateåkning eller stakning på klassiska rullskidor.

Bindningar

Det finns två olika bindningssytem: NNN/Prolink och SNS
Vi har i produktbeskrivningarna noterat vilka bindningar som passar.
Dina NNN-pjäxor passar inte på SNS-bindningar och tvärtom. Läs mer under - Bindningar - Klassisk stil

Paketpriser

När du köper ett par längdskidor (eller rullskidor) så får du rabatt på ett par pjäxor (gäller även bindningar). 
Observera att rabatten gäller ej pjäxor som du finner i Fyndhörnan (bl a Salomon Pro Combi och Salomon Escape Pilot). Rabatten gäller inte specialbeställda pjäxor. Välj "Pris vid rullskidköp" (gäller även vid köp av längdskidor).

Samtliga pjäxor på denna sida passar Salomon Prolink och NNN Rottefella, utom Salomon Escape Pilot (märkt med SNS)