SKIKE - ONroad/OFFROAD-RULLSKIDOR

VAD ÄR SKIKE?

Skike är rullskidor som du kan köra med på asfalt och grus! Skike har bromsar på båda skidorna. Smart är även att du kör med dina vanliga joggingskor, Skikes är ställbara i skostorlekar (ca 36-46) så flera kan dela på dem. Lyftfyllda däck ger ökad komfort och bra däck ger bra grepp.

Skike dig möjlighet att träna på asfalt, ojämna vägar, och grus. Detta ger dig möjligheten att träna på nya platser: i skogen eller på grusvägar. Huvudsaken är att underlaget är hårt och kompakt.

Denna överlägsenhet får skike genom sin kombination av luftfyllda däck, robusta ramkonstruktion, individuella justeringsmöjligheter samt ett effektivt bromssystem.

Skike passar dig som:

- Vill kunna köra både stakning, stakning med frånskjut och skate
- Vill komma bort från trafik och köra på grusvägar
- Vill ha bromsar på båda skidorna
- Vill ha en ny träningsform där du tränar både över- och underkropp (överkropp = stakträning, underkropp = skate)

När du kör Skikes så behöver du inga pjäxor, utan du åker med dina joggingskor. De är ställbara i storleken så ett par Skikes kan användas av flera. Även här rekommenderar vi cykel- eller rullskidhjälm.

Nu med extra stora hjul

De modeller som heter 200 har extra stora hjul för att klara riktigt dåliga underlag. Så bor du där asfalten är riktigt hemsk eller har riktigt dåliga vägar så de modellerna något för dig.

I filmerna nedan visar Patrik modellernas olika funktioner

Titta på filmerna så får du hjälp att välja modell - Filmerna är max 2 minuter

Varför går det inte att åka diagonal med FIRE-modellerna?

I och med att den ledade delen sitter mitt under foten så blir det ett lite "avhugget" frånskjut och bakhjulet följer gärna med upp i luften. När du sen ska sätta ner skidan så gäller det att du sätter skidan helt rakt i färdriktningen, annars finns risken att skidan gärna styr foten snett.

Välj V9 Fire 150

- Om du vill åka skate och staka på normalt underlag (Obs! Diagonal fungerar inte)

Välj V9 Tour 150

- Om du i första hand vill åka klassisk åkning (diagonal och stakning) på normalt underlag (fungerar även att åka skate)

Välj V9 Fire 200

- Om du vill åka skate och staka på sämre underlag eller vill ha max komfort (Obs! Diagonal fungerar inte)

Välj V9 Tour 200

- Om du i första hand vill åka klassisk åkning (diagonal och stakning) på sämre underlag eller vill ha max komfort (fungerar även att åka skate)

v9-modellerna levereras opumpade

Vi rekommenderar att man använder vår Skike Pump eller en kompressor vid pumpning. Cykelpumpar fungerar inte då de inte orkar hålla trycket kvar i däcket.

Se pumpinstruktioner här: http://www.skike.se/res/Pumpinstruktioner.pdf

Pumpinstruktioner för stora hjul (200): http://www.skike.se/res/Pumpinstruktioner-200-hjul.pdf

DE STÖRRE HJULEN (200) KAN PUMPAS MED ANDRA PUMPAR