Paket Klassiskt
Paket Skate
Paket Skike
Paket Längdskidor

 

VÅRA PAKET

 

Våra Paket

Här finner du lite olika förslag på vad som behövs för att göra din träning enklare:

Rullskidor Klassiska

Rullskidor Paket - Klassisk stil

För klassisk träning till t ex Vasaloppet

Rullskidor Skate

Rullskidor Paket - Skate / Fristil

För skateträning inför t ex Nattvasan

Rullskidor Skike

Rullskidor Paket - Skike Offroad

För dig som vill åka på både asfalt och grus

Längdskidor Paket

Längdskidor Paket - Vasaloppet

För dig som ska åka Vasaloppet


Nybörjare? FÖRSTA PARET RULLSKIDOR? - Här FINNER DU NYTTIG info INFÖR DITT KÖP


Hur får jag paketpriser?

När du är inne på paketsidorna så finner du Köpknappar  om klickar du på dessa så läggs produkten i varukorgen och priset blir paketpris direkt.

Om du går in på en produktsida så finns där ofta två prisvarianter, det som vi kallar "Pris vid rullskidköp" är vårt rabatterade paketpris som du ska välja om du köper rullskidor. Om du inte köper rullskidor så gäller våra normalpriser. Vi vet att det är lite rörigt, men just nu är det bästa sättet att kunna erbjuda flera paketalternativ samt hålla lagret uppdaterat på ett kontrollerat sätt.

Kort sagt: Du ska INTE använda Köpknapparna om du INTE ska köpa rullskidor. Om du INTE ska köpa rullskidor så går du i stället till produktsidan och väljer produktens normala pris (gäller pjäxor, bindningar och stavar).

Vårt klassiska Motionspaket kostar från 4570 kr. Vi skriver "från" eftersom du kanske vill välja andra pjäxor eller stavar som kanske passar dig bättre, dvs du får välja fritt hur du vill bygga ditt paket (detta brukar inte vara aktuellt för nybörjaren, men vi vill informera om att valet finns).

Jag har redan pjäxor (eller stavar), hur gör jag då?

Då hoppar du bara över att välja pjäxor (eller stavar). Om du redan har pjäxor är det viktigt att du väljer rätt bindningar som passar dina pjäxor. Läs mer om bindningar här.

Klassiskt eller Skate?

Klassiska rullskidor om du ska åka Vasaloppet och Skaterullskidor om du vill åka med skridskoskär.

På Klassiska rullskidor sitter en backspärr på bakhjulet som gör att rullskidorna inte rullar bakåt och ger dig "fäste" så att du kan använda benen för att ta dig framåt.

Vilken skyddsutrustning ska jag ha?

Det viktigaste är Hjälm och Handskar (du kan klicka dig vidare till Övrig utrustning när du har plockat ihop ditt paket). Har du en cykelhjälm hemma så fungerar den utmärkt, lika om du har några tunna handskar.

Hur bromsar jag?

Man kan använda sig av plogbromsning (som man gör på vintern) alternativt föra ut en eller båda rullskidorna på gräs för att sänka farten.

Viktigast av allt är att planera åkningen så att man inte blir överraskad av övergångställen, vägbyggen, nedförsbackar, skymd sikt osv. Cykla eller promenera din rullskidrunda och kontrollera eventuella hinder innan du ger dig ut.

Hur tar jag hand om mina rullskidor?

- Växla rullskidorna varannan runda för jämnt slitage av hjulen (vänster rullskida till höger fot och vice versa). Märk gärna rullskidorna för att komma ihåg hur du hade dem senast, t ex "1" och "2".
- Kontrollera så att alla skruvar/muttrar är spända innan du ger dig ut.
- Rullskidorna skall hållas rena och torra.
- Undvik att köra på saltade vägar.
- Om de har körts i salt och/eller blött väder/underlag, skall de sköljas av i kallt, rinnande vatten (lågt tryck) och torkas av omgående.
- Rullskidorna förvaras i rumstemperatur eller svalare, lägg dem inte på element eller direkt på golvvärme.

Ladda ner Rullskidcenters Skötselråd - Klicka här

Hur gör jag för att komma igång med rullskidåkningen?

Ta en titt på våra teknikfilmer innan du ger dig ut - Klicka här


HAR DU FLER FRÅGOR SÅ FÅR DU SJÄLVKLART HÖRA AV DIG SÅ HJÄLPER VI DIG