LÄNGDSKIDBINDNINGAR

LÄNGDSKIDBINDNINGAR

LÄNGDSKIDBINDNINGAR

Klassiska Bindningar

Skate Bindningar

SNS Bindningar

SKA JAG HA FLYTTBARA BINDNINGAR PÅ LÄNGDSKIDORNA?

Om dina pjäxor passar bindningssystemen NNN ROTTEFELLA eller SALOMON PROLINK så är det inte så dumt att ha flyttbara bindningar på längdskidorna.

Med flyttbara bindningar kan du påverka längdskidornas egenskaper genom att flytta bindningarna några hack framåt eller bakåt. Flyttar du bindnigarna framåt så får du bättre fäste, och flyttar du bindningarna bakåt så får du bättre glid. Om man jämför ett par längdskidor med fastskruvade bindningar och ett par längdskidor med flyttbara bindningar, så kan man säga att med flyttbara bindningar så blir det nästan som "3 par skidor i 1".

Rottefella har ett kompletterande system som kallas MOVE. MOVE-systemet gör det möjligt att flytta bindningarna medan du står på dem, och du behöver alltså inte ta av dig skidorna för att flytta bindningarna.

VILKEN BINDNING TILL MIN PJÄXA?

Det finns två olika bindningssystem: NNN Rottefella/ Prolink och SNS (Pilot/ Profil)
Dina NNN-pjäxor passar inte på SNS-bindningar och tvärtom.

Har du moderna pjäxor från följande fabrikat:

- Alpina, Fischer, Madshus eller Rossignol, märkta med NNN. Då ska du välja:  NNN Rottefella (komplettera gärna med MOVE-switch) eller Salomon Prolink (Längst till vänster på bilden nedan)

- Atomic eller Salomon (från 2016 och framåt) med en metallsprint som saknar bred mittkanal, märkta med PROLINK. Då ska du välja:  NNN Rottefella (komplettera gärna med MOVE-switch) eller Salomon Prolink (Längst till vänster på bilden nedan)

- Atomic eller Salomon med två metallsprintar på undersida av sko samt en kanal längs med skon, märkta med SNS. Då ska du välja: Salomon SNS Propulse eller Salomon SNS Pilot (I mitten på bilden nedan)

- Atomic eller Salomon med en metallsprint på längst fram på undersida av sko samt en kanal längs med skon, märkta med SNS Profil. Då ska du välja:  Salomon SNS Profil (Längst till höger på bilden nedan)

Prolink / NNN

Salomon SNS PILOT

Salomon SNS Profil

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.