VASALOPPET

VÄLKOMMEN TILL VÅR KOMPLETTA GUIDE INFÖR DIN VASALOPPSSATSNING!

I denna guide hjälper vi dig med all information som du behöver för att ta dig hela vägen - från din första fundering "Jag vill åka Vasaloppet" till timmarna efter målgången i Mora! 

Vi börjar med Guiden för en komplett rullskidutrustning

Vi börjar med att hjälpa dig med att sätta ihop en komplett rullskidutrustning för din kommande barmarksträning.

Vi har plockat ut bra produkter, i lite olika prisklasser, för att det ska finns något som passar dig. Grunden är dock att alla produkter är riktigt bra och ger dig en bra komfort på både normal och dålig asfalt.

UTSTAKATMÅL™

Köper du utrustning av oss så lägger du även med vår informationsguide UtstakatMål™. Denna ger dig mycket information om kom igång tips, träningstips, kommande utrustning och hur det fungerar innan, under och efter Vasaloppet.

Vasaloppsguide

OM VASALOPPET

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare. Idag kommer ca 100 000 deltagare från 49 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.