Inte bara rullskidor:
Öresundsregionen har nu även en Officiell Vasaloppsbutik

Det har varit en aktiv höst för Rullskidcenter.se i Landskrona. I nya lokaler i Puls Arena har man breddat sin satsning på längdskidor med större butiksyta, verkstad och vallaservice, anordnat föreläsningar med elitåkare från Visma Ski Classics och från idag också blivit certifierad som en Officiell Vasaloppsbutik. 

- Det är en härlig känsla att nu även ha hela Vasaloppets organisation bakom oss när vi hjälper både nya och gamla skidåkare att nå sina drömmars mål i Mora, säger Patrik på Rullskidcenter.se.

Hösten har varit aktiv för Rullskidcenter.se. Flytten till de nya lokalerna, som ligger kopplade till sportcentret Puls arena, har skapat nya möjligheter:

  • Ombytes- och duschmöjligheter för föreningar och grupper som kommer på besök.
  • Lokaler för inspirationsföreläsningar där bl a Lager 157 Ski Team och Markus Jönsson, vinnaren av Årefjällsloppet 2018, delat med sig av sina erfarenheter.
  • Större butiksyta med både verkstad och vallaservice.
  • Och en varierande testbana för kunder att prova rullskidor på.

Allt för att hjälpa fler att vara väl förberedda för sitt Vasalopp.

- Att få en officiell Vasaloppsbutik i Landskrona känns jättebra för Vasaloppet, då Öresundsregionen är en intressant geografiskt för oss att vara i. För oss är det viktigt att nå ut på ett bra sätt till våra deltagare och vi har tidigare inte haft någon officiell Vasaloppsbutik i just det området. Vi ser framemot samarbetet, säger Anna Tynell Segerström på Vasaloppet.

Patrik vill även slå ett extra slag för Kortvasan och Tjejvasan som går under Sydsvenskarnas sportlov. Två lopp på vardera 30 km där man får uppleva Vasaloppsstämningen på en sträcka som de flesta kan klara av. Är du i Sälenfjällen under sportlovet så krävs endast lite snöträning under veckan, sen är du redo för den 30 km härliga upplevelsen att nå Mora.

- I och med att vi har blivit en officiell Vasaloppsbutik så vill vi fira detta med att ge bort startplatser till de första sportlovsfirarna som vill toppa sin semester med Kortvasan. De första sportlovsfirarna som kommer in och köper ett längdskidpaket i vår butik i Landskrona får en med en startplats till Kortvasan, hälsar Patrik.

 

Vasaloppet är världens äldsta och största långlopp på skidor. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. I dag finns sexton olika lopp inom disciplinerna cykling, löpning och längdskidåkning som årligen lockar 100 000 anmälda deltagare. Alla lopp går längs den historiska sträckan mellan Sälen och Mora.

Puls Arena är en sportanläggning och mötesplats för träning, föreningsidrott och spontanidrott. Arenan ägs och drivs av Landskrona stad.

 

Kontaktperson Vasaloppet
Anna Tynell Segerström, +46 72 561 66 91
anna.tynell.segerstrom@vasaloppet.se

 

Kontaktperson Rullskidcenter.se
Patrik Nilsson, +46 418 488101
patrik@rullskidcenter.se

Officiell Vasaloppsbutik

Patrik bland längdskidutbudet på Rullskidcenter i Landskrona 

 Patrik bland längdskidorna på Rullskidcenter i Landskrona

PRESSKONTAKT

Patrik Nilsson

Telefon: 0418-48 81 01

Mail: patrik@rullskidcenter.se