UPPTÄCK NY TRÄNING I HÖST

SKIKE

Söker du nya utmaningar och träningsmetoder i höst kan Skike vara lösningen. De är ett utmärkt redskap för att aktivera hela kroppen, vistas utomhus och komplettera annan träning.

Text: Sidsel Löyche

 

Skike är rullskidor med många fördelar. För dig som spenderar arbetsdagen på kontor är det lätt att bli

stel och spänd i rygg och axlar. Skike som både är enkla och roliga att träna på, stärker dessa muskler. De luftfyllda däcken ger skonsam åkning och fungerar nt på både asfalts- och grusvägar. Inga pjäxor behövs, utan du använder dina vanliga löparskor, och genom ställbara stavar kan hela familjen enkelt dra nytta av rullskidorna.

För löpare är Skike också till stor nytta, då rörelserna stärker bålmusklerna och överkroppen. Eftersom Skike lämpar sig även på ojämnt underlag kan du nyttja dem där du brukar springa. Upplev hösten utomhus, eller använd Skike när du tar dig till och från jobbet eller gymmet.

Skike är inget nytt. Utvecklingen tog fart redan 1997 i Österrike och de har funnits i Sverige sedan 2010. Det pa- tenterade bromssystem, som är unikt när det gäller denna typ av produkter, är helt klart Skikes största fördel. Det är både justerbart, lättanvänt och mycket effektivt; skjut fo- ten framåt och tryck ner vaden och skidorna bromsar.

Det är egentligen inte mycket du behöver för att kom- ma igång med Skike utöver själva rullskidorna: Stavar, hjälm och skydd, samt de sportskor du redan äger.

För din egen säkerhet rekommenderas du använda hjälm och skyddsutrustning motsvarande den som nns för inlinesåkning.

Det nns olika Skike-modeller och idag dominerar V8:orna. Dessa modeller ger dig möjlighet att både köra skate/fristil och klassisk stil, då man kan lyfta hälen och framhjulen är spärrade så att de bara rullar framåt.

Skike är en unisexprodukt som kan anpassas och jus- teras efter egna önskemål. En standardrullskida från Skike är exibel mellan storlekarna 36 och 46 så att hela famil- jen kan hålla sig i form. Likaså är stavarna ställbara i längd för att passa era personer.

Är du ny ken på Skike så rekommenderar vi dig att gå in och se på lmerna du hittar på www.skike.se. Här nns det även en förteckning på var du kan hyra och testa Skike.

Rullskidcenter.se är störst i Sverige på Skike, och här arbetar Patrik Nilsson som själv använt produkten sedan 2010.

– Det bästa med Skike är möjligheten att upptäcka nya vägar och stigar. Med vanliga rullskidor är man låst till as- falt, men med Skikens större däck och bromsmöjlighet ger man sig enkelt ut på nya äventyr.