Nordic Motion
Nordic Motion passar alla
Trögare rullskidor att gå på tur med

nordic motion™ - trygg träning för stora delar av kroppen

Nordic motion™ är en specialutvecklad rullskida för att kombinera den traditionella 
längdskidåkningsrörelsen, diagonal / gå på tur, med en mer stabil och trygg åkning.

Nordic motions™ hjul har ett mer snölikt rullmotstånd för att undvika att det bara blir stakning. Farten blir behagligt långsammare vilket passar den diagonal stilen. Det snölika rullmotståndet håller även tillbaka farten i nedförslöpor. 

Perfekt för dig som vill ha en motionsform där stora delar av kroppen används hela tiden.

Läs mer på www.nordic-motion.com

Trevlig sysselsättning för alla

Johanna Bergman

Johanna Bergman
BSc(hons) Sports Therapy,
STAC Elittränare,
Tidigare fystränare i FC Rosengård 

Akademikern som konverterat om till praktisk fystränare. 
Arbetade med FC Rosengård (tidigare LdB FC) 2010-2015. Ett arbete fyllt av att dagligen planera träning och belastning för spelarna, så att de klarade av att prestera och hålla sig skadefria i så väl klubblag som ev landslagsuppdrag. 
Idag fullt verksam som coach på Kulan Live i Malmö för att guida privatpersoner och individuella idrottare till sin fulla potential.

Vad säger idrottsfysiologen?

Det är stavarbetet som gör Nordic Motion™ till en idealisk träningsform. Man använder nästan dubbelt så mycket av kroppens muskler, jämfört med vid löpning.

 – Om du jämför med powerwalk eller löpning så är armar, axlar och rygg mycket mer aktiva med Nordic Motion™. Detta gör att både den totala konditionseffekten och förbränningen blir mycket högre, säger Johanna Bergman, idrottsfysiolog och tidigare fystränare för FC Rosengårds damlag.

Ytterligare fördelar med Nordic Motion™ är att det tränar upp balansen, koordinationen och att det är mer skonsamt för kroppen jämfört med löpning.

- Stavanvändningen med Nordic Motion™ aktiverar både överkroppens muskulatur och hela kroppens naturliga rörelsemönster. Detta rörelsemönster är ett steg i förebyggandet av problem i rygg, armar och nacke säger Johanna Bergman och fortsätter:

En utmärkt träning för alla som har ett stillasittande arbete.

   

Prova innan du bestämmer dig

Det fnns möjlighet att hyra/testa Nordic Motion™ på Rullskidcenter i Landskrona. Läs mer här...