När du har kommit igång

Vätskebälte

[Rullskidor + Längdskidor]

På lite längre turer så ska du ha med dig vätska och kanske även någon extra energi, t ex energibars. Här är två riktigt bra vätskebälten från Silva som är gjorda för vintern, men fungerar även perfekt vid rullskidåkningen.

Bra:  

Silva Distance Ski

Silva Distance Ski

Kombinerad flaska och förvaring. Isolerad ficka för flaskan. Yttre fästpunkter i bältet för t ex gel.

Pris: 399 kr

  

Slutsåld
 
 

Bättre:  

Silva Distance Free

Silva Distance Free

Kombinerad lösning med smart slang och förvaring. Isolerad ficka för vätskebehållaren. Expanderbart förvaringsutrymme. Yttre fästpunkter i bältet för t ex gel.

Pris: 799 kr

  

Slutsåld
 
 

Rullskid-Patrik rekommenderar:

Själv föredrar jag Distance Free då det är lätt att dricka från slangen i nedförsbackar utan att man behöver lossa bältet. Till skillnad mot vätskeryggsäckar (ej Coxas ryggsäckar) så täcker inte Distance Free den viktiga ventilationen i ryggen.

Alternativ till vätskebälte:

[Rullskidor + Längdskidor]

Coxa Carry R2 - Vätskeryggsäck

Ergonomisk multifunktionsryggsäck för träning och tävling. Perfekt för rullskidor, längdskidor, löpning och cykel. Vätskeblåsan rymmer upp till 2 L vätska och sedan finns även plats för annan packning.

Coxa R2 känns väldigt lätt. Det unika bär­systemet, som gör att all vikt bärs på höften och avlastar axlarna, ger dig fri rörlighet i överkroppen. Lätt att anpassa efter just din kropp tack vare alla smarta justerbara höft- och axelremmar.

Pris: 1095 kr

Välj färg:

  

Coxa Carry R2 - Svart
 
 
  

Coxa Carry R2 - Grön
 
 
  

Coxa Carry R2 - Orange
 
 

 

Rullskid-Patrik rekommenderar:

Smart vätskesystem som tillåter lite mer packning. Bästa av allt är så klart komforten, med ett extra plus för Coxas smarta tillbehör.

Coxa Carry R2 - Finns i flera färger

 

Coxa R2

Racefox

[Rullskidor + Längdskidor]

De flesta rullskidåkare spenderar många pass på egen hand utan sällskap, då kan det vara skönt att ha en coach i öronen. Racefox är en Svensk produkt som analyserar ditt rörelsemönster och ger dig löpande feedback

Bra träningshjälp:

Racefox

Racefox smartbälte med ett 4 månaders abonnemang. 

Kräver en smartphone där appen måste laddas ner.

Pris: 445 kr

  

Racefox 4 månader
 
 

 

Rullskid-Patrik rekommenderar:

När jag själv tränar så ställer jag in den på feedback var 250 eller 500 meter. I öronsnäckorna får jag då rapport med puls, fart, attack, båltryck och hur stabilt mitt rörelsemönster är.
En liten PT med på varje pass!

Racefox

 

Racefox