När du har kommit igång

Vätskebälte

[Rullskidor + Längdskidor]

På lite längre turer så ska du ha med dig vätska och kanske även någon extra energi, t ex energibars. Här är två riktigt bra vätskebälten från Silva som är gjorda för vintern, men fungerar även perfekt vid rullskidåkningen.

Bra:  

Silva Flow 6X

Silva Flow 6X

Kombinerad flaska och förvaring. Isolerad ficka för flaskan. Små ytterfickor i bältet för t ex gel.

Pris: 399 kr

  

Silva Flow 6X
 
 

Bättre:  

Silva Free 10X

Silva Free 10X

Kombinerad lösning med smart slang och förvaring. Isolerad ficka för vätskebehållaren. Expanderbart förvaringsutrymme. Yttre fästpunkter i bältet för t ex gel.

Pris: 899 kr

  

Silva Free 10X
 
 

Rullskid-Patrik rekommenderar:

Själv föredrar jag Distance Free då det är lätt att dricka från slangen i nedförsbackar utan att man behöver lossa bältet. Till skillnad mot vätskeryggsäckar (ej Coxas ryggsäckar) så täcker inte Distance Free den viktiga ventilationen i ryggen.

Alternativ till vätskebälte:

[Rullskidor + Längdskidor]

Coxa Carry R2 - Vätskeryggsäck

Ergonomisk multifunktionsryggsäck för träning och tävling. Perfekt för rullskidor, längdskidor, löpning och cykel. Vätskeblåsan rymmer upp till 2 L vätska och sedan finns även plats för annan packning.

Coxa R2 känns väldigt lätt. Det unika bär­systemet, som gör att all vikt bärs på höften och avlastar axlarna, ger dig fri rörlighet i överkroppen. Lätt att anpassa efter just din kropp tack vare alla smarta justerbara höft- och axelremmar.

Pris: 1095 kr

Välj färg:

  

Coxa Carry R2 - Svart
 
 
  

Coxa Carry R2 - Grön
 
 
  

Coxa Carry R2 - Orange
 
 

 

Rullskid-Patrik rekommenderar:

Smart vätskesystem som tillåter lite mer packning. Bästa av allt är så klart komforten, med ett extra plus för Coxas smarta tillbehör.

Coxa Carry R2 - Finns i flera färger

 

Coxa R2