Köpvillkor


Allmänna villkor

- Vår webshop säljer inte produkter till minderåriga (under 18 år) utan målsmans tillåtelse.
- Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms (Enervits och FitLines produkter 12% moms).
- Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar, slutförsäljningar och eventuella avvikelser i design mellan årsmodeller. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.
- Rullskidcenter behandlar kontakt- och personuppgifter i enlighet med Allmänna databeskyddsförordningen (GDPR). Dina kontakt- och personuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.
- Det som vi kallar "Pris vid rullskidköp", "Pris vid Skikeköp" och "Pris vid längdskidköp", dvs paketpriser, gäller endast när du köper rullskidor, Skike och längdskidor samtidigt, dvs vid ett och samma köp. Köper du inte rullskidor, Skike och längdskidor gäller våra normala priser.


Betalsätt

Kortbetalning (0:-)

Vi använder oss av Paynova som är PCI DSS – certifierade och har därmed möjlighet att säkert hantera kortinformation, allt för din trygghet.

Förskottsbetalning (0:-)

Betalning i förskott till bankgiro: 5047-5714 (Betalningsmottagare är Instant Interactive Information AB). Vi skickar din beställning när betalning inkommit (1-2 bankdagar). Eller betala till Rullskidcenters Swish: 123 237 4213 Ange ditt ordernummer som meddelande/referens när du betalar till bankgiro eller Swish.

Ecster Faktura 14 dagar (29:-)

Betala inom 14 dagar. 29 kr i fakturaavgift tillkommer. Ecster tillhandahåller tjänsten. Kontakta Ecster direkt om du har frågor om din faktura. För mer info ecster.se När du väljer att betala med Ecsters betaltjänster så kan leverans endast ske till Paketombud (Privatpaket) eller till din folkbokföringsadress (Hemleverans). Här finner du information om hur Ecster hanterar personuppgifter https://www.ecster.se/filer/hantering-av-personuppgifter

OBS! Faktura kan ej användas som betalningsmetod om du väljer Utkörning till arbetsplats som leveranssätt. 

Ecster Konto/ Delbetala (Läs aktuellt upplägg)

Välj önskat betalningsalternativ och läs aktuellt upplägg och avgifter när du gör din beställning. Ecster tillhandahåller tjänsten. Vid betalning via Ecster Konto måste avtalet mellan dig och Ecster signeras (med bank-id) innan vi kan skicka din beställning. Kontakta Ecster direkt om du har frågor om din delbetalning. För mer info ecster.se När du väljer att betala med Ecsters betaltjänster så kan leverans endast ske till Paketombud (Privatpaket) eller till din folkbokföringsadress (Hemleverans). Här finner du information om hur Ecster hanterar personuppgifter https://www.ecster.se/filer/hantering-av-personuppgifter

OBS! Konto/Delbetalning kan ej användas som betalningsmetod om du väljer Utkörning till arbetsplats som leveranssätt.

Presentkort (0:-)

Ange presentkoden i kassan. Presentkort på Rullskidcenter.se som gäller i vår fysiska butik samt i vår webshop. Presentkortet är giltigt i 12 månader från inköpsdatum och kan inte lösas in mot kontanter.


Leveranssätt

Schenker Privatpaket (0:-) gäller inom Sverige

Beställningar som väger mindre än 20 kg och som har en maxlängd på 175 cm kan beställas med leveranssätt Privatpaket.
Paketet skickas till ditt närmaste Schenker Paketombud. När din beställning anlänt till utlämningsstället, skickas en SMS-avisering till dig.

Små beställningar, som t ex stavspetsar eller enstaka slangar, skickar vi fraktfritt med Postnord som brev (förutsatt att ordervärdet inte överstiger 200 kr).

Schenker Hemleverans Dagtid (49:-) gäller inom Sverige

(Beställningar som väger mer än 20 kg och som har en längd över 175 cm måste beställas med leveranssätt Hemleverans eller Utkörning till arbetsplats)
Schenker levererar hem till dig vardagar 9-17 och de kontaktar dig när de kommer med ditt paket.

Schenker Utkörning till arbetsplats (0:-) gäller inom Sverige

(Beställningar som väger mer än 20 kg och som har en längd över 175 cm måste beställas med leveranssätt Hemleverans eller Utkörning till arbetsplats) 
Schenker levererar till din arbetsplats under dagtid. Ingen avisering sker utan meddela gärna godsmottagningen på företaget att du väntar paket. Detta fraktalternativ kan ej väljas i kombination med Ecsters betaltjänster.

Schenker - Leverans utanför Sverige (EU) // DB Schenker - Delivery outside of Sweden (EU) (149:-)

Vi skickar inom EU (Undantag: Cypern, Gibraltar och Grekland). Endast hemleverans. Vid frågor så ber vi dig att kontakta oss.

We ship within EU (Exceptions: Cyprus, Gibraltar and Greece). Only home delivery. If you have any questions, please contact us by mail info@rullskidcenter.se or by phone +46148-48 81 00

Hämta i butiken i Landskrona (0:-)

När du beställer dina varor kan du välja att hämta dem i vår butik i Landskrona. 


LEVERANS

När din beställning lämnar vårt lager får du en leveransbekräftelse. Lagervaror skickas måndag-torsdag när beställning gjorts innan klockan 11 (om inget annat anges på vår hemsida). Vi skickar med Schenker och de har en leveranstid ca 1-4 dagar (beroende på var du bor i landet).

Små försändelser som ryms i ett brev, och ordervärdet ej överstiger 200 kr, skickas med Postnord (leveranstid ca 1-3 dagar beroende på var du bor i landet).

När det gäller beställningsvaror så varierar leveranstiden. 

Inför jul och storhelger är trycket hos åkerierna stort och därför kan det ta några dagar extra för ditt paket att komma fram, så beställ i god tid.

Ändring av adress/mottagare

Om du, efter att att vi har skickat ditt paket, vill ändra mottagarnamn, leveranssätt eller ombud så tillkommer en avgift på 325 kr. Kontrollera därför dina uppgifter noga när du får orderbekräftelsen, så att adress och namn stämmer. Hämtar du inte ut ditt paket och paketet kommer i retur till oss så debiterar vi en hanteringskostnad på 395 kr.

Ej uthämtat paket

Beställning som är levererad med Schenker och ej utlöst inom 14 dagar returneras till Rullskidcenter. För icke utlösta/uthämtade paket debiterar vi en hanteringskostnad på 395 kr.

Skadat paket eller innehåll

Det är viktigt att du kontrollerar paketet när du hämtar ut det och anmäler transportskadan direkt till transportföretaget.

Saknat paket

I samband med att vi skickar iväg ditt paket så får du ett sändningsnummer via mail, med hjälp av sändningsnumret kan du hålla koll på paketet under transporten.

Om paketet inte har kommit fram inom fem arbetsdagar så ber vi dig kontakta oss.


Retur av varor

Ångerrätt i 14 dagar

Vid beställning via telefon eller via Internet gäller distans- och hemförsäljningslagen och du som kund har alltid ångerrätt i 14 dagar. Tiden räknas från den dag då du tog emot varan. Kontakta oss om du ångrar dig. Du kan ringa eller maila till Rullskidcenter om du ångrar dig. Varorna ska vara oanvända och sändas åter i dess originalförpackning. Originalförpackningen får heller inte vara skadad, dvs tejpa inte direkt på orignalförpackningen och emballera väl. Glöm heller inte att lägga med en kopia på ditt kvitto, alternativt en liten lapp med ordernummer och dina kontaktuppgifter.

Kunden står för returfrakten.

Bytesrätt vid köp i vår fysiska butik

När du handlar i vår fysiska butik i Landskrona gäller inte distans- och hemförsäljningslagen. Vi ger dig däremot bytesrätt i 14 dagar förutsatt att produkterna är oanvända och lämnas tillbaka i obruten originalförpackning. Medtag ditt kvitto.

Reklamationer

Kontakta alltid Rullskidcenter innan du skickar tillbaka din vara. Maila oss gärna en tydlig bild om det är möjligt.

Telefon: 0418-48 81 00

Mail: info@rullskidcenter.se

Returadress:
Rullskidcenter Sverige
Varggatan 17
261 44 Landskrona

Återbetalning vid retur

Återbetalning till dig sker på samma sätt som betalningen vid köpet (t ex ett köp som gjordes med ett kreditkort krediteras på samma kort). Om du har betalat med Swish så sker återbetalning till ditt bankkonto och vi kontaktar dig angående dina uppgifter.


Garanti

1 års garanti gäller från inköpsdatum. Normalt slitage omfattas inte av garantin.

Garanti på pjäxor och bindningar

Ta hand om och vårda dina pjäxor (och bindningar) då grus, smuts och asfalt sliter på dem. De pjäxor (och bindningar) som vi säljer är gjorda för vinterbruk och vi lämnar ytterst begränsad garanti på pjäxor för skador och slitage i samband med rullskidåkning.

Skötselanvisningar 

Du måste ha följt produkternas skötselanvisningar för att kunna utnyttja garantin. 

Rullskidcenters Skötselråd finns att ladda ner - Klicka här


Kontaktinformation - Rullskidcenter

Postadress: 

Rullskidcenter Sverige
Varggatan 17
261 44 Landskrona

Besöksadress: 

Björngatan 2C
261 44 Landskrona

Telefon:

0418-48 81 00

Mail: 

info@rullskidcenter.se

Org.nr:

556512-0432

Bankgiro:

5047-5714 (Betalningsmottagare: Instant Interactive Information AB)

Swish:

123 237 4213 (Betalningsmottagare: Rullskidcenter - Instant Interactive Information AB)

Se även våra telefontider samt öppettider.