Rullskidcenters Köpvillkor


Allmänna villkor

- Vår webshop säljer inte produkter till minderåriga (under 18 år) utan målsmans tillåtelse.
- Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms (Enervits och FitLines produkter 12% moms).
- Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar, slutförsäljningar och eventuella avvikelser i design mellan årsmodeller. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.
- Rullskidcenter behandlar kontakt- och personuppgifter i enlighet med Allmänna databeskyddsförordningen (GDPR). Dina kontakt- och personuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.
- Det som vi kallar "Pris vid rullskidköp", "Pris vid Skikeköp" och "Pris vid längdskidköp", dvs paketpriser, gäller endast när du köper rullskidor, Skike och längdskidor samtidigt, dvs vid ett och samma köp. Köper du inte rullskidor, Skike och längdskidor gäller våra normala priser.
- Beställningar som görs med Förskottsbetalning till Swish eller Bankgiro som valt betalsätt måste betalas inom 14 dagar, om betalning inte gjorts inom 14 dagar makulerar vi ordern. (Om inte Rullskidcenter och kund kommit överens om annat).
- Längdskidor skickas inte utan hämtas i Rullskidcenters butik i Landskrona.


Betalsätt

Förskottsbetalning (0:-)

Betalning i förskott till bankgiro: 5047-5714 (Betalningsmottagare är Instant Interactive Information AB). Vi skickar din beställning när betalning inkommit (1-2 bankdagar). Eller betala till Rullskidcenters Swish: 123 237 4213 Ange ditt ordernummer som meddelande/referens när du betalar till bankgiro eller Swish.

Klarna (0:-)

Välj mellan Klarnas olika betalsätt.

Presentkort (0:-)

Ange presentkoden i kassan. Presentkort på Rullskidcenter.se som gäller i vår fysiska butik samt i vår webshop. Presentkortet är giltigt i 12 månader från inköpsdatum och kan inte lösas in mot kontanter.


Leveranssätt (Vi skickar endast inom Sverige, Danmark, Finland och Tyskland)

Schenker Privatpaket (0:-) gäller inom Sverige

Beställningar som väger mindre än 20 kg och som har en maxlängd på 175 cm kan beställas med leveranssätt Privatpaket.
Paketet skickas till ditt närmaste Schenker Paketombud. När din beställning anlänt till utlämningsstället, skickas en SMS-avisering till dig.

Små beställningar, som t ex stavspetsar eller enstaka slangar, skickar vi fraktfritt med Postnord som brev (förutsatt att ordervärdet inte överstiger 200 kr).

Schenker Hemleverans Dagtid (99:-) gäller inom Sverige

(Beställningar som väger mer än 20 kg och som har en längd över 175 cm (maxlängd 200 cm, ej längdskidor) måste beställas med leveranssätt Hemleverans eller Utkörning till arbetsplats)
Schenker levererar hem till dig vardagar 9-17 och de kontaktar dig när de kommer med ditt paket.

Schenker Utkörning till arbetsplats (0:-) gäller inom Sverige

(Beställningar som väger mer än 20 kg och som har en längd över 175 cm (maxlängd 200 cm, ej längdskidor) måste beställas med leveranssätt Hemleverans eller Utkörning till arbetsplats) 

Shipping to Denmark, Finland or Germany (99:-)

 

Hämta i butiken i Landskrona (0:-)

När du beställer dina varor kan du välja att hämta dem i vår butik i Landskrona. Vi hör av oss när din beställning är färdig att hämta.


LEVERANS

När din beställning lämnar vårt lager får du en leveransbekräftelse. Lagervaror skickas måndag-torsdag när beställning gjorts innan klockan 11 (om inget annat anges på vår hemsida). Vi skickar med Schenker och de har en leveranstid ca 1-4 dagar (beroende på var du bor i landet).

När det gäller beställningsvaror så varierar leveranstiden. 

Inför jul och storhelger är trycket hos åkerierna stort och därför kan det ta några dagar extra för ditt paket att komma fram, så beställ i god tid.

Vissa beställningar skickar vi som brev med Postnord

Små försändelser som ryms i ett brev, inte väger över 75 gram och ordervärdet ej överstiger 200 kr, skickas med Postnord (leveranstid ca 1-3 dagar beroende på var du bor i landet).

Ändring av adress/mottagare

Om du, efter att att vi har skickat ditt paket, vill ändra mottagarnamn, leveranssätt eller ombud så tillkommer en avgift på 325 kr. Kontrollera därför dina uppgifter noga när du får orderbekräftelsen, så att adress och namn stämmer. Hämtar du inte ut ditt paket och paketet kommer i retur till oss så debiterar vi en hanteringskostnad på 395 kr.

Ej uthämtat paket

Beställning som är levererad med Schenker och ej utlöst inom 14 dagar returneras till Rullskidcenter. För icke utlösta/uthämtade paket debiterar vi en hanteringskostnad på 395 kr.

Skadat paket eller innehåll

Det är viktigt att du kontrollerar paketet när du hämtar ut det och anmäler transportskadan direkt till transportföretaget.

Saknat paket

I samband med att vi skickar iväg ditt paket så får du ett sändningsnummer via mail, med hjälp av sändningsnumret kan du hålla koll på paketet under transporten.

Om paketet inte har kommit fram inom fem arbetsdagar så ber vi dig kontakta oss.

Längdskidor

Längdskidor skickas inte utan hämtas på plats i butiken i Landskrona.


Retur av varor

Vi hanterar returer så fort vi kan. Det tar några dagar innan din retur landar hos oss och sedan ska vi hinna undersöka produkten samt göra eventuell återbetalning (som tar några bankdagar). Vi tackar för ditt tålamod.

Ångerrätt i 14 dagar

Vid beställning via telefon eller via Internet gäller distans- och hemförsäljningslagen och du som kund har alltid ångerrätt i 14 dagar. Tiden räknas från den dag då du tog emot varan. Kontakta oss om du ångrar dig.

Kontakta oss innan du skickar något

Vid returer och reklamationer så är det viktigt att du kontaktar oss innan du skickar något. Ring oss på 0418-48 81 00 eller gör enligt följande:

1. Skicka ett mail en beskrivning av ärendet och ev ett foto på varan. Skicka det till info@rullskidcenter.se märk mailet med "Reklamation" eller "Retur" samt det ordernummer som ärendet gäller.
2. Vi kontaktar dig så snart vi kan och vi kommer överens om hur vi hanterar det.

Packa din retur rätt

Varorna ska vara oanvända och sändas åter i dess originalförpackning. Originalförpackningen får heller inte vara skadad, dvs tejpa inte direkt på orignalförpackningen och emballera väl. Saknades originalförpackning vid leverans så packar du i annan kartong.

EXTRA VIKTIGT

Vi måste även veta från vem paketet kommer, så lägg gärna med en kopia av följesedeln eller en lapp med din adress och ditt ordernummer. Skriv ner en kort beskrivning vad du vill att vi ska göra, t ex om du vill byta storlek eller om du vill att vi ska göra ett återköp.

Kunden står för returfrakten

Du som kund står för kostnaden av returen och ansvarar även för att returen kommer fram till Rullskidcenter. Vi tillhandahåller inga returfraktsedlar utan du väljer själv med vilket fraktbolag som du vill skicka, och kan därför välja ett billigt alternativ. Be alltid om inlämningskvitto om möjlighet finns.

Bytesrätt vid köp i vår fysiska butik

När du handlar i vår fysiska butik i Landskrona gäller inte distans- och hemförsäljningslagen. Vi ger dig däremot bytesrätt i 14 dagar förutsatt att produkterna är oanvända och lämnas tillbaka i obruten originalförpackning. Medtag ditt kvitto.

Reklamationer

Kontakta alltid Rullskidcenter innan du skickar tillbaka din vara. Maila oss gärna en tydlig bild om det är möjligt.

Telefon: 0418-48 81 00

Mail:info@rullskidcenter.se

Återbetalning vid retur

Återbetalning till dig sker på samma sätt som betalningen vid köpet (t ex ett köp som gjordes med ett kreditkort krediteras på samma kort). Om du har betalat via bankgiro så sker återbetalning till ditt bankkonto och vi kontaktar dig angående dina uppgifter.

 

RETURADRESS:

Rullskidcenter Sverige
Varggatan 17
261 44 Landskrona

Ange följande mobilnummer (vid retur) för avisering samt snabbare hantering:

0739-68 28 00‬


Garanti

1 års garanti gäller från inköpsdatum. Normalt slitage omfattas inte av garantin.

Garanti på pjäxor och bindningar

Ta hand om och vårda dina pjäxor (och bindningar) då grus, smuts och asfalt sliter på dem. De pjäxor (och bindningar) som vi säljer är gjorda för vinterbruk och vi lämnar ytterst begränsad garanti på pjäxor för skador och slitage i samband med rullskidåkning.

Skötselanvisningar 

Du måste ha följt produkternas skötselanvisningar för att kunna utnyttja garantin. 

Rullskidcenters Skötselråd finns att ladda ner - Klicka här


Bolags- och Kontaktinformation - Rullskidcenter

 

Postadress: 

Rullskidcenter Sverige
Varggatan 17
261 44 Landskrona

Besöksadress: 

Björngatan 2C
261 44 Landskrona 

Telefon:

0418-48 81 00

Mail: 

info@rullskidcenter.se

Org.nr:

556512-0432

Bankgiro:

5047-5714 (Betalningsmottagare: Instant Interactive Information AB)

Swish:

123 237 4213 (Betalningsmottagare: Rullskidcenter - Instant Interactive Information AB)

Se även våra telefontider samt öppettider.

Legalt:

Rullskidcenter Sverige är en bifirma till Instant Interactive Information Europe AB med adress på Strandvägen 212, 26161 Landskrona

Enligt svensk lag så gäller 3 års reklamationsrätt från kunden.

Vid debit kreditkort eller betalkort så debiteras kortet direkt och beloppet är en förskottsbetalning tills leveransen har lämnat Rullskidcenter. I vanliga fall lämnar leveransen Rullskidcenter närmsta vardag efter att betalningen är gjord.