Du har svarat:

  • Nybörjare på längdskidåkning och skall träna för Vasaloppet
  • Har i stor sett bara tillgång till grusväger

REKOMMENDATION

Då du är oerfaren på längdskidor och har svårt att använda vanliga rullskidor pga underlaget, rekommenderar vi skike  v8 LIFT CROSS 2R.

Det är viktigt att du får bra tillgång till snöträning, då skike bara kommer att hjälpa dig med att träna upp överkroppen genom stakning.

SKIKE v8 LIFT CROSS 2R MED STÄLLBARA STAVAR

Skike v8 LIFT CROSS 2R är en av skike som passar bäst för träning av klassisk stil:

  • fungerar utmärkt för stakträning
  • den lösa hälen gör att man även kan göra frånskjut i uppförsbackar.
  • däremot så är den inte lämplig för diagonalträning, utan detta skall du göra så fort du kommer ut på snö med dina skidor

De ställbara one4YOU stavarna fungerar både på asfalt med sina asfaltsspetsar och på grusvägar med sin lilla truga vilket gör att den inte sjunker ner.

V8 TOUR

SKIKE V8 TOUR MED STÄLLBARA STAVAR

Skike v8 TOUR är den skike som passar bäst för träning av klassisk stil:

  • fungerar utmärkt för stakträning
  • den lösa hälen gör att man även kan göra frånskjut i uppförsbackar. Bakhjulet ligger kvar och spårar i marken, vilket underlättar riktningsstabiliteten.
  • denna modell fungerar även för diagonalträning på sämre underlag.

De ställbara one4YOU stavarna fungerar både på asfalt med sina asfaltsspetsar och på grusvägar med sin lilla truga vilket gör att den inte sjunker ner.

V8 Lift och V8 Tour levereras opumpade

Vi rekommenderar att man använder vår speciella pump eller en kompressor vid pumpning. Cykelpumpar fungerar inte. Se pumpinstruktioner här: http://www.skike.se/res/Pumpinstruktioner.pdf

SKILLNADEN MELLAN SKIKE OCH RULLSKIDOR

Då skike är designad för att även fungera på sämre underlag, typ grusvägar, så är stabiliteten väldigt viktig. Du skall kunna köra på en mindre sten eller köra ner i en grop utan att tappa kontrollen. Man kan förenklat säga att kontrollmässigt påminner skike mer om den kontroll man har på en alpin skida, där skidan sitter fast på foten.
Rullskidan påminner mer om längdskidåkning, där man står på skidan.