CROSS COUNTRY CLINIC CAMP

Nu är det dags att sätta i gång inför nästa skidsäsong! Den 15/5 är det Kick-off för CCC rullskidcamp - på Hallandsåsen med nyckelpass och start test inför kommande säsongen. Jag lotsar dig genom en tuff träningsdag som ska utveckla och ge dig inspiration i din träning!

Jag som kommer att vara värd, inspiratör, coach och sparringpartner under dagen heter Markus Jönsson tävlandes för Tranemo IF Skidor och är Officiell Vasaloppscoach. Jag har varit topp 20, 6 gånger och 9: a som bäst och min snabbaste tid åkte jag på i år som blev 3.43.10. 

Med begränsade resurser och förutsättningar jämförelsevis mot många av åkarna i kommersiella teamen, så gäller det att göra träningen effektiv och att träningspassen blir optimerade. Dessutom har jag utmaningen att med relativt lite längdskidåkning på grund av korta vintrar där jag bor och därför blir rullskidor ett väldigt viktigt verktyg för att lyckas under skidsäsongen.

 

Markus Jönsson

Nästa Camp:

När: 15/5

Var: Margretetorp, Hallandsåsen

På förmiddagen kommer ni genomföra en träningstävling där ni får mäta era krafter med mig och likasinnade. Men framförallt kommer det bli underlag för teknik analysen där ni kommer filmas i rätt situation för att ge relevans i er stilstudie.

Träningstävlingen kommer vara återkommande punkt under mina rullskidcamp och fungerar som en ”formkoll” för att följa din utveckling inför tävlingssäsongen.

Jag kommer arrangera mina rullskidcampregelbundet 1 gång/månaden i Skåne för att skapa kontinuitet, inspiration och en röd tråd för att hjälpa er att få en bra utveckling inför kommande skidsäsong.

Tänker man långsiktigt genom hela säsongen fram till skidsäsongen är det därför extra viktigt att man är med på detta första tillfälle för att få ett startvärde.

 

Program:

9.00 Samling och genomgång Margretetorps parkering. Kom ombytta.

9.30 Start pass 1. Träningstävling med filmning som underlag till teknikanalys. Detta kommer även fungera som ett utgångsvärde för att hålla koll på er utveckling under säsongen.

12.00 Lunch (ingår ej i priset) med individuell feedback på teknik med hjälp av videoanalys. Vi äter lunch på Rasta Hallandsåsen så har ni någon matallergi så kolla menyn i förväg så det finns alternativ.

14.30 Pass 2. Distanspass med fokus på teknik från filmningen från förmiddagen.

17.30 Avslutning

 

Pris: 1000 kr.

Utrustning: Rullskidutrustning inkl. reflexväst alt. synliga kläder, dubbla ombyten träningskläder. Om ni har, tag med olika rullmotstånd för att ev. reglera rullmotstånden i gruppen för att få en så jämn grupp som möjligt för eftermiddagens pass.

Anmälan: senast 13/5 till markus.tranemoif@gmail.com.
Anmälan är bindande. 

Begränsat antal platser och med reservation för förändringar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Deltagande sker på egen risk.

 

Jag hoppas vi ses!

Mer info om CCC på www.CrossCountryClinic.se 

CCC Teststräcka Start

CCC Teststräcka målgång