Online BOOTCAMP

Har du tillräckligt bra styrka och kondition för att klara Vasaloppet? Osäker? Då kan detta online Bootcamp inför Vasaloppet vara något för dig! 

För att klara av Vasaloppet och nå det mål du har satt upp krävs både en bra styrka i de muskler som används i skidåkningen, men också en riktigt bra kondition som gör att du orkar prestera under hela loppet.
I detta BootCamp får du allt du behöver för att ta din styrka och kondition till nästa nivå och öka dina chanser att prestera på Vasaloppet.

Programmet passar både dig som är nybörjare/förstagångsåkare och dig som åkt tidigare och vill förbättra din tid och placering.

Du får varje vecka ett schema med styrke- och konditionsövningar som ska utföras under veckan. Allting sker i en sluten grupp på Facebook vilket innebär att du kan bo var som helst i landet.
I programmet utförs självtester på styrka och kondition som du sedan använder som referensvärde för att se din utveckling.
Exempelvis rekommenderas en styrkenivå i överkropp med armhävningar: Män: 30 st, Kvinnor: 20 st osv. Mer info om testerna kommer efter anmälan.

Programmet inkluderar även riktlinjer för kosthållning som optimerar träningsutvecklingen.

Träningen räknas som friskvård och går att använda sitt friskvårdsbidrag hos sin arbetsgivare.

Erik Altenstam på Origo Träning & Hälsa, som ansvarar för Bootcampen, arbetar som Elittränare och är ansvarig för CCC 1000 Syd. Han har hjälpt över 500 personer till att prestera bättre på Vasaloppet, Ironman och andra uthållighetsidrotter.

Håll utkik efter nästa BOOTCAMP-start!

Bootcamp