BÅSTAD - MÖLLE

Ett nytt långlopp juni 2021 med höga ambitioner - Rullskidor på Hallandsåsen!

Båstad - Mölle är ett nytt långlopp på rullskidor som går av stapeln lördagen 5/6. Båstad - Mölle är en flerårig satsning på ett lopp mellan dessa orter med start på Hallandsåsen och målgång i Kullaberg. Årets lopp är det första och detta premiärår så sker både start och målgång på Hallandsåsen.

Båstad - Mölle är godkänt som ett Visma Ski Classics Challenger Race och är en godkänd seedningstävling för Vasaloppet.

Loppet kombinerar utmaning, enastående natur och havsutsikt där man rullar fram över Hallandsåsen och, på sikt också, Kullaberg. Loppet startar i Båstad (Östra Karup) och årets upplaga har målgång på Hallandsåsens topp strax söder om startplatsen.

På sikt är det vår ambition att förlänga loppet till 100 km vilket kommer göra det till ett av de mest utmanande svenska rullskidloppen. Ambitionen är att på sikt ha målplats i Mölle.

Loppet Båstad - Mölle 2021 är 57 km med en nivåskillnad på nästan 550 höjdmeter.

Båstad - Mölle (International FIS)

Båstad - Mölle är en tävling godkänd av Svenska Skidförbundet och tävlingen listad I FIS tävlingskalender.

För anmälan gå till: https://raceid.com/en/races/7627/registration eller leta upp Båstad-Mölle i sektionen rullskidtävlingar.

Pga rådande restriktioner kring Covid-19 är antalet deltagare begränsat till 150 herrar och 50 damer. FIS-licens krävs för deltagande. Vi rekommenderar dig att anmäla dig tidigt om du vill vara säker på din plats!

Deltagande i 2021 års tävling ger förtur samt 20% rabatt på vårt arrangemang 2022.

Alla tävlingsdeltagare kommer att åka på nya Swenor skidor försedda med Nr 3 hjul (rullmotstånd). Detta för att garantera samma förutsättningar för alla tävlande. Tävlingsskidor för loppet kan kvitteras ut vid starten i Östra Karup och återlämnas efter målgång. Skidorna ingår i priset för tävlingsdeltagande. Båstad - Mölle erbjuder dessa tävlingsskidor i samarbete med www.rullskidcenter.se.

Klicka här för mer info och anmälan

 

Båstad-Mölle Race

Båstad - Mölle Åket (Ej tävling)

Förutom tävlingen erbjuder Båstad - Mölle också ett motionsåk.  Båstad - Mölle åket 40, alternativt 20 km. Åket körs på en 20 km lång bana med start och mål i Ljungabolet, öster om Ängelholm.

Åket genomförs på ett liknande sätt som Vasaåket 2021, dvs med individuell start, utan tidtagning och utan resultatlista.

För anmälan gå till: https://raceid.com/en/races/7627/registration eller leta upp Båstad-Mölle i sektionen rullskidtävlingar.

Pga rådande restriktioner kring Covid-19 är antalet deltagare begränsat till 200 deltagare. Vi rekommenderar dig att anmäla dig tidigt om du vill vara säker på din plats!

Deltagande i 2021 års Båstad - Mölle åket ger förtur samt 20% rabatt på vårt arrangemang 2022.

Klicka här för mer info och anmälan

 

Båstad-Mölle Åket