VAL AV PJÄXOR / SKIDSKOR

Vi rekommenderar kategorin Kombipjäxor till rullskidåkare. Kombipjäxor ger betydligt mer stabilitet vid rullskidåkning. Även på snö ger dessa en ökad stabilitet, vilket uppskattas i nedförsbackar.

KOMBIPJÄXOR 

är precis som det låter: En kombination av Klassisk- och Skatepjäxa. Den har mjukheten i sulan från den klassiska pjäxan (vilket är bra när du skjuter ifrån med benen och fötterna) och så har den det extra stödet runt fotleden från skatepjäxan (som ger dig lite extra stöd med balansen på rullskidor). Kombipjäxor går utmärkt att köra Vasalopp med.

KLASSISKA PJÄXOR 

är pjäxor som är som pjäxor "alltid har varit". De är mjuka och sköna och perfekt för klassisk rullskid- och skidåkning med sina mjuka sulor.

Skatepjäxor

är pjäxor med en hårdare sula och ett lite högre vadstöd. Perfekt för skateåkning eller stakning på klassiska rullskidor.

SOMMARPJÄXOR

är pjäxor som används för rullskidåkning och bör inte användas till längdskidåkning. En luftigare pjäxa som passar bra under sommaren.

VÄLJ RÄTT STORLEK

Bredd

Om du vet med dig att du har breda fötter så välj pjäxor markerade med: Bred

Längd

Ställ dig mot en rak vägg utan golvlist med hälen kloss mot väggen. Mät i centimeter (cm) exakt hur lång din längsta fot är. För varje storlek finns även aktuellt cm mått angivet.

Avrunda till närmsta 0,5 cm uppåt eller nedåt.

Pjäxor rullskidor - Mät din fot

Bindningar

Det finns två olika bindningssytem: NNN/Prolink och SNS
Vi har lagt till länkar till passande bindningar på samtliga pjäxor.
Dina NNN-pjäxor passar inte på SNS-bindningar och tvärtom. Läs mer under - Bindningar - Klassisk stil

Paketpriser! 

När du köper ett par rullskidor så får du rabatt på ett par pjäxor. 
Observera att rabatten gäller inte pjäxor som du finner i Fyndhörnan (bl a Atomic Team, Salomon RC Carbon, Salomon Vitane 8 Classic CF och Salomon Vitane Pilot).
Rabatten gäller inte specialbeställda pjäxor.