Instruktör

Toni Westerholm

Personlig konditionstränare och PSIA certifierad längdåkningsinstruktör med både universitetsstudier och en elitidrottskarriär inom simning bakom sig.

Efter simkarriär och fyra års universitetsekonomistudier blev det några år med en kombinationen mycket träning och en arbetskarriär. Simningen byttes ut mot längdåkning och andra konditionssporter. 

Med 30 års träning- och tävlingserfarenhet är han rutinerad och väl insatt i träning, kroppens funktion och kost för optimal prestanda.
Intresset för idrotten drog i honom och Toni bestämde sig för att återigen ägna sig helt åt idrott och friskvård.

Sedan 2006 har Toni  arbetat som längdskidlärare i USA, deltagit i flera Vasalopp och långlopp både i USA och Sverige. Förutom längdåkning så har han även deltagit i flera Fjällmaraton, Klassikern och Triathlon.  

I dag brinner han för att lära ut bra konditionsträning, teknik, och kost  till  nybörjare,  motionärer och elit motionärer .

”Att träna intensivt är lätt, att träna långsamt är svårt"... är något som Toni märker hos de flesta personer som vill träna uthållighets sporter. 

De tror att träning bara handlar om att träna med hög intensitet, med mycket intervaller och snabbt resultat. 

Med Tonis erfarenhet, bakgrund och filosofi har han insett att man i första hand genom att träna långsamt med låg puls och teknikträning kan förebygga skador samtidigt som man utvecklar en bra kondition och hälsa. 

Dvs. screena, utvärdera och designa ett träningsprogram som inte bara gör dig snabbare men också optimerar din kondition, teknik och hälsa.

Toni
Toni
Toni
Toni
Toni
Toni på snö