FRÅGOR OCH SVAR - Testa rullskidor och Skike

Jag vill testa rullskidor och/eller Skike hos er, hur gör jag?

- Ring och boka en tid. Du når oss på 0418-48 81 00 (se våra öppettider).

Du kan även boka tid online via denna länk

Vi vill påminna om att all åkning sker på egen risk

Hur lång tid tar ett rullskidtest?

Vi räknar med att själva rullskidtestet tar ca 30-60 minuter. Därefter analysrerar/går vi igenom testresultatet och plockar ut utrustning som passar dig, vilket tar ca 30-60 minter. Vi räknar oftast med att det tar totalt 90 minuter för test och analys.

Varför ska jag boka tid för att testa rullskidor?

För att säkerställa att testinstruktör finns på plats (och att din önskade tid inte redan är uppbokad) och även för att du får fullt personlig service under din bokade tid. Du behöver inte stå i kö och du får egen testpersonal som guidar dig igenom utrustningen samt hjälper dig med lite enklare tekniktips. I modevärlden kallas det "Personal Shopper".

Vad kostar ett rullskidtest?

Ett rullskidtest kostar 195 kr (vi bjuder på testavgiften vid direkt köp av rullskidor), men om du köper rullskidor hos oss inom en månad så drar vi av de 195 kr från ditt köp. Du kan alltså testa rullskidor och fundera under en månad innan du bestämmer dig.

Vad ingår i testavgiften?

Under testet ingår lån av hjälm (hjälm är ett krav för att få testa rullskidor), pjäxor och stavar. Vi ger även enklare råd och tips för att komma igång med din åkning och en rekommendation på vad du behöver i utrustningsväg. Givetvis ingår lån av rullskidor i din viktklass i rullskidtestet.

Vad behöver jag ta med mig?

Du får självklart ta med dig din egen utrustning om du vill jämföra eller kanske ha hjälp med att se över den.

Har du egna pjäxor kan du ta med dem, så att du får rätt bindning på dina rullskidor. Vi har Atomic- och Salomonpjäxor (Pilotsystemet) att låna till testet. På våra testskidor har vi Salomonbindningar som passar Profil och Pilot..

Vi har stavar, hjälmar och knäskydd att låna ut. Vill du använda handskar så är det bäst att ta med dina egna. Tänk även på att ha på dig oömma kläder OM vurpan skulle komma.

Ska du testa Skike så kan du ta med dig dina löparskor, alternativt låga vandringskängor.

Jag har ett par längdskidpjäxor, kan jag åka rullskidor med dem?

Du kan åka rullskidor med de flesta av markandens pjäxor, ta med dina pjäxor så undersöker vi saken.

Om du inte har möjlighet att ta med dig pjäxorna så ta en bild på pjäxorna och en bild på undersidan (sulan), eller be någon att ta bilder och skicka till dig, detta för att säkerställa att du får rätt bindningar på rullskidorna.

Var testar jag, inomhus eller utomhus?

Du testar alltid utomhus på "normal svensk asfalt", som vi säger, du känner hur vibrationerna tas upp olika på de olika rullskidmodellerna och märkena. Klä dig efter rådande väder.

Det har snöat och/eller är isigt och jag har bokat en tid för rullskidtest idag. Går det att testa ändå?

Om du bokar tid online är det viktigt att du uppger ett telefonnummer så att vi kan nå dig. Man kan inte åka rullskidor på snö eller is, men då snön oftast hinner töa bort under dagen kan det gå att åka rullskidor på eftermiddagen/kvällen. När vintern kommer till Skåne gör vi en bedömning om rullskidtest kan utföras på ett säkert sätt och kontaktar dig om det skulle bli några ändringar. Har du inte uppgett ett telefonnummer när du bokade tid för test så ber vi dig att ringa oss.

Vilka betalningssätt erbjuder ni i butiken?

När du handlar i butiken i Landskrona kan du betala med kort eller Swish. Önskar du annat betalsätt (t ex faktura eller delbetalning) så kontaktar du oss innan du besöker oss. Ring oss gärna 0418-48 81 00.

beställning :: Betalning :: Leverans :: Produkter :: Testa Rullskidor och Skike