Atomic Redster C7 Skintec 17/18
Atomic Redster C7 Skintec 17/18
Atomic Redster C7 Skintec 17/18
Atomic Redster C7 Skintec 17/18
Atomic Redster C7 Skintec 17/18

Atomic Redster C7 Skintec 17/18

17/18 års modell

Sista paren! Skidorna är slut hos Atomic. Sätt ihop hela Vasaloppspaketet på en gång.

Längd

Artikelnummer

AME-AB0020870198-R

Lagerstatus

Beställningsvara

3 490:-5 000:-

(Delbetala från 208:-/mån)inkl. moms

Produktinformation

Atomic Redster C7 Skintec för vintern 17/18

PAKETPRIS PÅ LÄNGDSKIDOR MED BINDNINGAR VID KÖP AV RULLSKIDOR! 
Vi utgår från att det ska vara enkelt och roligt precis som med rullskidor, och med Atomic C7 Skintec kan det inte bli enklare: Viktbaserade, vallningsfria längdskidor, köp bindningar samtidigt till rabatterat pris och vi monterar bindningarna kostnadsfritt.
Observera att du får köpa bindningen till samma rabatterade pris som när du köper rullskidor!

Detta är modelen för vintern 17/18.

Skidan för dig som vill lägga mer tid på teknikträning på snö än på vallatester.
Atomic Redster Skintec är till för dig som inte har tid eller möjlighet (t.ex. pga snötillgång) att lära dig konstens alla regler kring fästvalla. Här lägger du bara på glidvalla och klarar sen av din tränings och dina seedningslopp till Vasaloppet utan fästvallaproblem.

Kort kan man säga att siktar du på en placering efter de 5000 första i Vasaloppet, så är denna skida ett riktigt bra alternativ för dig.

Atomic var först ut med Skintec på sina längdskidor. De flesta övriga längdskidtillverkare har idag liknande skidor i sina sortiment, men Atomic har fortfarande mest erfarenhet.

Atomic C7 Skintec är en idealisk fästvallningsfri längdskida för klassisk åkning.
Kombinera den med en Kuzmin sickling och även glidet blir vallningsfritt.

Den är smidig och enkel att använda. Den kan anpassas till olika förhållanden genom att byta ut Skintec-modulerna (stighudarna) under foten. En bredare modul för bra frånskjut och en smalare för bättre glid. Atomic C7Skintec är den idealiska träningsskidan om man vill slippa hålla på med olika fästvallor.

Tidigare säsonger testade långdistansmästarna Anders och Jørgen Aukland Atomic Skintec, efter det vill de inte använda några andra skidor. Jørgen som 2013 vann flera tävlingar b la Marcialonga Marathon är helnöjd med dessa vallningsfria skidor: ”Detta är skidor som går bra i alla snöförhållanden därför tränar jag med dem. 

Skintecs bredd I användande beror på att det finns två moduler att välja på, den breda modulen ger bra fäste och den smala ger dig ett fantastiskt glid och sparar energi för dig. 

Med Skintec moduler kan man enkelt anpassa sig till växlande förhållanden. Modulerna byts enkelt och snabbt ut. Man kan alltså vara redo för alla typer av snö på bara några sekunder. Träningen blir effektiv, man behöver inte stå och valla eller valla om när förhållandena ändrar sig. 

Trots att skidan inte behöver vallas, har den ett fantastiskt glid. Ander Aukland som vann långloppscupen säger ”Jag har aldrig haft så snabba vallningsfria skidor”.

Skintec materialet går som bäst efter c:a 10 mil. Och modulerna håller minst 80 mil.

Vissa åkare rakar av den första eller de två första centimetrarna för att öka glidet.

Teknikmässigt så står man på hälarna i nedförsbackarna och håller upp tårna för att öka glidet. En ren vanesak.

Denna modell har racing belag (Base Index 5000), vilket gör att glidvallan håller länge.

Med ett hårt spann samt tävlingsbelag så lämpar sig dessa skidor för dig som ska åka Vasaloppet och är en van skidåkare alternativt en god stakåkare.

OBS! 205 cm måste skickas med Bussgods pga längden. (http://www.bussgods.se)

TIPS!
För bättre glid: Köp en Kuzminsickling till dina Atomic. Läs mer här